6 Eylül 2014 Cumartesi

Hızlı kurtarıcı aperatifler

   
      Tüm gün oturup oturup tam evden çıkacağımız sıra acıktığınız olmuştur hepinizin."Imm dışarda biyere gider hemen sipariş verir yerim" ......... "Aman boşver boşuna para harcamayım hem evdeki yemekler daha sağlıklı " deyip buzdolabının başında saatlerce ne yesem diye düşünmüssündür.Hadi hadi çok düşündün kapat buzdolabını önce doyurması için ekmek türü bişeyler varmı bakalım mesela ; bazlama,lavaş,ekmek,miflöy hamuru,simit vs... Şimdi seçenekleri değerlendir bakalım;


    
    Bazlama bulduysan eğer; içine istediğin şeyleri koyup fırına atıyosun ve işte erimiş kaşarlı sıcacık bazlaman hazır.








     


              Acil misafirlerin acil atıştırmaların kurtarıcısı tabikide  miflöy hamuru hamur yapma derdin olmadan hızlıca enfes börekler atıştırmalıklar yapabilirsin.









      İyikide dışarda yememişim ımmm ellerime sağlık dedirticek kadar güzel kolay ve hızlı.Hemen bi salçalı sosu lavaşın üzeine sürüyoruz ve serpiştiriyoruz malzemelerimizi.sonrada at fırına işte harika çabuk pizzamız :)




                                                                             
      Bizim tamtakır kuru bakır 
dolabımızdan simit çıktı diyosan.onada lezzetli tarifimiz var.yine içini dilediğin gibi dolapta ne varsa doldurabileceğin ama kaşar olmazsa olmazı tabi.fırınladınmı.. tazeeee gevreeeekk simiiiideeeeğğ!!!



    Bir ekmeğin başına bundan güzel bişey gelemez.(ha bide salçalı ekmek en sevdiğim) ister aralarına kaşar koy ister salçalı sos dök. terayağı koyup fırından çıkınca üzerine balda dökebilirsin.



     Sende birden acıktın mı? Tarifleri uygulama vakti. bakalım nelerimiz varmış.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder